Hlavní obsah

Svou zběsilou jízdu vysílal živě, sám se usvědčil z přestupků

Máte-li schopné auto a chcete-li s ním jezdit rychle, nic vám v tom nebrání, závodních okruhů je po světě docela dost. Že ovšem není dobrý nápad zkoušet třísetkilometrovou rychlost na veřejné silnici, a ještě se u toho natáčet, zjistil majitel Fordu Shelby Mustang GT350 v americkém Mississippi.

Foto: Ford

Ford Shelby Mustang GT350 (Ilustrační foto)

Článek

Beau Alan Rogel se za tmy ve svém ostrém mustangu vydal na silnici 471 v okrese Rankin v americkém státě Mississippi. Na tom by nebylo nic tak divného, kdyby nejel rychlostí vhodnou jedině na německé dálnice bez plošného rychlostního limitu. A kdyby navíc tohle všechno nevysílal živě na YouTube.

Hned v první minutě záznamu, který byl zveřejněn 31. března, ho slyšíme říkat čísla. Podle webu Motor1 pro video čte rychlosti, jakých zrovna dosahuje. Vzhledem k tomu, že je v USA, jsou hodnoty v mílích za hodinu. Když tedy v čase 0:36 říká „sto devadesát”, v nám srozumitelných jednotkách jede rychlostí 306 km/h. A všechno to vysílá živě.

Obecně je v Mississippi dovolená jízda rychlostí 65 mph (105 km/h) na víceproudých silnicích se směrovým oddělením a 70 mph (112 km/h) na dálnicích mimo městskou zástavbu.

Netrvalo dlouho a zastavila ho policie, dokonce v počtu tří aut. Podle popisku videa na něj někdo policii zavolal právě na základě živého přenosu videa. Jeden z policistů je později ve videu slyšet, jak říká, že Rogelovu jízdu někdo nahlásil.

Policie nechala Rogela jet s tím, aby si rychlou jízdu nechal na závodní dráhu. Později ale znovu prozkoumala video, které natáčel, a zatkla ho za bezohlednou jízdu a nedovolené držení zbraně. Rogel má totiž podle policie poměrně květnatý trestní rejstřík a jakožto odsouzenému zločinci je mu zakázáno vlastnit střelné zbraně.

Samozřejmě Rogel svou jízdou nikomu nic neudělal, nezpůsobil žádnou nehodu a jsou na světě místa, kde můžete jet 306 km/h po veřejné silnici zcela legálně. Jenže udělat to tam, kde to dovoleno není, a ještě o tom pořídit důkazy a veřejně je sdílet, je nebetyčná hloupost.

Reklama

Výběr článků

Načítám