Hlavní obsah

Švéd jezdil autem ve spánku a nevěděl o tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Soud ve švédském městě Borlänge v pátek osvobodil devětadvacetiletého muže, který se do konfliktu se zákonem dostal pro údajné nebezpečné řízení v opilosti. Soud však nařčení obžaloby nakonec nepotvrdil - je totiž možné, že dotyčný večer ulehl ve své posteli, ráno se v ní znovu probudil, v noci přitom projezdil autem, dvakrát havaroval a vůbec o tom nevěděl!

Článek

 Podle deníku Dala-Demokraten měl muž problémy se spánkem již od dětství, a proto se trvale léčil pomocí léku zvaného Stilnoct, jehož vedlejšími účinky jsou zmatenost a poruchy paměti. Jeho příbuzní přitom před soudem potvrdili, že se po použití léku nejednou "choval divně". Osmého května loňského roku si vzal dvě tablety a usnul.

Když se však druhého dne probudil, zjistilo se, že chybějících tablet bylo celkem 30. Ovlivněn silnou dávkou zřejmě usedl do auta a vydal se na náměsíčnou cestu. O tom, že při ní narazil do zaparkovaného auta a pak ještě do vjezdu do garáže a že po nehodách dokonce mluvil s očitými svědky, přitom neměl ani tušení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám