Hlavní obsah

Své první SUV chce Ferrari vyrábět v limitovaných počtech

Vedení italské automobilky Ferrari přiznalo, že nadcházející SUV Purosangue bude velmi exkluzivním vozem s motorem V12. Firma na něm chce získat nové zákazníky, ale zároveň zachovat jen nízká výrobní čísla.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Článek

Ferrari očekává premiéru svého prvního SUV v současnosti známého jako purosangue, v překladu „čistá krev“. Auto má na evropský trh dorazit už velmi brzy, a na povrch se tak dostávají další a další informace.

Dieter Knechtel, prezident Ferrari pro Blízký východ, se o purosangue rozpovídal pro web CarExpert a mluvil i o tom, jaké má automobilky plány s výrobou. Uvedl třeba, že Ferrari hodlá pečlivě vybírat, komu vůz prodá a jaký se vyrobí celkový počet kusů kvůli exkluzivitě.

Největší marži na prodaném autě mělo loni Ferrari. S velkým náskokem

AutoMoto

„Musíme být extrémně opatrní, abychom ta čísla správně vyvážili. Bude to další Ferrari a nebude tvořit nekonečnou nabídku,“ uvedl Knechtel. Dodal také, že automobilka bude rovněž vydávat i speciální omezené série, kde přednost v nákupu dostanou stávající zákazníci.

Na druhou stranu ale podle Knechtela Ferrari stále doufá i v příchod nových zákazníků. „Byl to ostatně jeden z důvodů původní investice do segmentu SUV,“ řekl s tím, že Italové chtějí přilákat mladé zákazníky. I tak ale bude značka hlídat výrobní čísla.

Ferrari ukázalo příď nového SUV

AutoMoto

Exkluzivitu modelu podpoří mimo jiné použití atmosférického motoru V12, který má Ferrari do modelu instalovat. V příštím měsíci by pak značka měla oficiálně uvést, které další motorizace na trh dorazí. Další zvláštností je, že značka o vozu nemluví přímo jako o SUV, ale spíše o FUV, přičemž písmeno F znamená Ferrari.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám