Hlavní obsah

Suzuki Jimny dostalo pětidveřovou verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indické zastoupení Suzuki Maruti po pěti letech od premiéry oblíbeného off-roadu Jimny přichází s jeho pětidveřovou variantou. Vůz se v tomto provedení dostane jen na určité trhy, mezi které ten český alespoň aktuálně nepatří.

Foto: Suzuki

Pětidveřové Suzuki Jimny

Článek

Pětidveřové Suzuki Jimny představila automobilka Maruti Suzuki na autosalonu Auto Expo 2023. Auto se bude v této verzi vyrábět v Gurugramu, odkud bude putovat především na domácí indický trh, ale také do Austrálie a z části i do Afriky. S Evropou se ovšem v Maruti nepočítá.

Foto: Suzuki

Pětidveřové Suzuki Jimny

Novinka od indické společnosti měří 3985 mm na délku, je 1645 mm široká, 1720 mm vysoká a má rozvor 2590 mm. Designově je pak vůz prakticky shodný s třídveřovou verzí, mimo černě lakované blatníky, nárazníky a střechu.

Zavazadlový prostor pětidveřového Jimny má nově 208 litrů. Pod kapotou vozu je 1,5 litrový mild-hybridní motor s výkonem 105 koní, který doplňuje pětistupňová manuální převodovka.

Ze všech ohledů se tak jedná o šikovný malý off-road, kterého se ovšem v Česku zřejmě nedočkáme. Třídveřová varianta opustila evropskou nabídku krátce pro své premiéře v roce 2018, užitková varianta N1 je pro změnu nedostatkovým zbožím.

Mosteckem v Suzuki Jimny: Malý offroad překvapil, krajina ještě více

Cestování

Suzuki se pouští do elektromobilů, představilo koncept eVX

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám