Hlavní obsah

Supersportovní Ferrari F12berlinetta se předvedlo na prvním jízdním videu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari vypustilo video, na kterém je poprvé vidět během jízdy sériová verze supersportovního F12berlinetta. V působivě natočeném klipu, ve kterém nový model často jede dveřmi napřed, nechybí krásný řev dvanáctiválcového motoru.

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari F12berlinetta - první oficiální promoVideo: Ferrari

 
Článek

F12berlinettu pohání vpředu uložený dvanáctiválec o objemu 6262 ccm (s válci v úhlu 65 stupňů), který je plněn atmosféricky. Výkon bere dech – 740 koní (118 koní na litr objemu). Točivý moment dosahuje maxima při 690 Nm, přičemž 80 procent je k dispozici už od 2500 otáček. Dvanáctiválec se nechá vytočit až do 8700 otáček. Motor je spojen výhradně s dvouspojkovou převodovkou, výkon se přenáší na kola zadní nápravy.

Foto: Ferrari

Ferrari F12berlinetta (2012)

Tři vteřiny a jedna desetina. To je čas, který nový model z Maranella potřebuje ke zrychlení z klidu na 100 km/h. Z klidu na 200 km/h je to pak neméně dech beroucích 8,5 vteřiny. Pokud najdete dostatečnou rovinku, řvoucí dvanáctiválec rozjede F12berlinettu na 340 km/h.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám