Hlavní obsah

Superluxusní elektromobil Mercedes-Maybach EQS SUV 680 má přes 600 koní

Luxusní divize Maybach německé automobilky Mercedes-Benz představila vrcholné SUV jako svůj první elektromobil. Vůz, který nese název Mercedes-Maybach EQS SUV 680, má přes 600 koní v závislosti na zemi, kde ho koupíte, a řadu velmi ekologických řešení.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUVVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Elektromobilita se pro Mercedes-Benz stala v posledních letech prakticky stěžejním odvětvím, do kterého německá automobilka pravidelně pumpuje desítky až stovky milionů euro. Díky tomu také firma vytvořila kompletní divizi od nejmenšího vozu EQA až po největší limuzínu EQS. Ta teď navíc dorazila v nejluxusnějším provedení Maybach.

Vůz, který má označení Mercedes-Maybach EQS 680, je první elektromobil vyrobený pod touto divizí. Plně se zakládá na standardním EQS Mercedesu s tím, že od designérů dostal přední masku chladiče ve stylu Maybach, dvoubarevné lakování, kovaná dvaadvacetipalcová kola nebo odznaky na B-sloupcích.

Vůz přijíždí s masivním výkonem 658 koňských sil a točivým momentem 950 Nm, což zapříčiňuje, že auto z 0 na 100 km/h zrychlí za 4,4 sekundy. Jen těžko by se tak v historii hledal rychlejší Maybach. Tato čísla ovšem platí jen pro Evropu a USA, v Číně totiž automobilka výkon musela snížit na 639 koní. V útrobách má novinka 107,8kWh baterii s dojezdem podle WLTP 600 kilometrů na jedno nabití.

U Maybachu ale byl výkon vždy trochu vedlejší, což platí i u tohoto modelu. Hlavním cílem je totiž maximální pohodlí při jízdě, o čemž vypovídá i fakt, že Mercedes nechal speciálně pro tento model upravit jízdní režimy a místo Comfort má vůz režim Maybach, který upravuje jízdu v závislosti na oscilačním senzoru umístěném pod zadními sedadly tak, aby byla jízda pro cestující co nejpříjemnější.

V kabině je pro zadní pasažéry k dispozici parfémovaný vzduch Air Balance, audiosystém Burmester 4D s patnácti reproduktory, termální držáky na nápoje, designové lampičky, ambientní osvětlení, kůže činěná ekologickými, rostlinnými přípravky, masážní, vyhřívaná, odvětrávaná a polohovatelná sedadla. Do kabiny je s verzí First Class možné implementovat i dekor z lesklého dřeva.

Každý cestující může v kabině využívat 11,6palcovou obrazovku, která umí zobrazit prakticky vše včetně navigace k cíli, kam vůz míří. Mercedes zatím neoznámil, jaká bude cena vozu, ale počítejme s vyššími miliony korun.

Mercedes GLS má po faceliftu ještě větší masku

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám