Hlavní obsah

Maybach slaví 100 let výroby aut limitovanými edicemi tříd S a GLS

Mercedes-Maybach připravil limitované série svých superluxusních variant tříd S a GLS, které připomínají 100 let výroby aut této značky. Potěší zejména fanoušky studených barev a bude vyrobeno jen po stovce kusů.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach S Edition 100

Článek

Německá firma Maybach sice vznikla v roce 1909, ale první experimentální automobil postavila až v roce 1919 a prezentovala jej na berlínském autosalonu o další dva roky později. Tedy v roce 1921, jinými slovy, před 100 lety.

Od té doby prošla několika krachy a proměnami vlastnických poměrů až do dnešního stavu, kdy je coby Mercedes-Maybach výrobcem superluxusních aut v rámci koncernu Daimler. A tato značka nyní ukazuje dva vozy v limitované sérii Edition 100.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach GLS Edition 100

Jsou jimi třídy S a GLS, oba vyvedené v dvoutónovém lakování stříbrné Cirrus a námořnické modré. Interiéry obou aut jsou v kombinaci bílé se stříbrošedou, ale na přání zákazníka je možné vyrobit i kompletně zakázkový interiér.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach S Edition 100

V rámci Edition 100 jsou kromě barev a interiéru speciální také plaketky a nápisy všude možně. Zákazníci dostanou také krycí plachtu s logem dvojitého M a kůží potaženou krabičku na klíče a dokumenty k vozu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach S Edition 100

Pod kapotou GLS pracuje přeplňovaný osmiválec o 557 koních, třídu S pohání V12 o 612 koních – a je to samozřejmě nejdelší varianta této třídy, kterou značka nabízí, označená Z223. Vzduchové odpružení u obou verzí považujte za samozřejmost.

Maybach neoznámil cenu, za kterou se budou specialitky prodávat, ovšem je téměř jisté, že ceny obou vozů budou vyšší, než na jaké částce tyto modely začínají. Ta je pro třídu S Z223 s dvanáctiválcem 5,6 milionu korun, pro třídu GLS X167 4,2 milionu korun. Víme však, že objednávat bude možno od posledního čtvrtletí letošního roku a každého modelu vznikne jen 100 kusů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám