Hlavní obsah

Subaru Outback prošlo lehkou modernizací, má novou tvář a technologie

Drobná modernizace Subaru Outback po pouhých dvou letech na trhu přináší zejména zlepšení v oblasti asistenčních technologií a hlídačů. Navigace nově umí pracovat se systémem souřadnic what3words.

Foto: Subaru

Subaru Outback po modernizaci (2023)

Článek

Třebaže je Subaru Outback pořád relativně nové auto - na svět přišlo v roce 2020 -, už nyní dostává drobný facelift. Odhalil se na autosalonu v New Yorku jako modelový rok 2023.

Změny jsou hlavně ve dvou oblastech - designu a technologiích na palubě. Začneme-li zvenčí, nejvíce zaujme nová příď s odlišnými světlomety a výraznějším oplastováním. Plasty na bocích a design zádě však zůstávají stejné.

Foto: Subaru

Světlomety jsou jedním z mála modernizovaných prvků designu.

Podstatnější jsou nové technologie na palubě, např. nová širokoúhlá kamera bezpečnostního a asistenčního systému EyeSight pro vrcholovou variantu Touring. Tato kamera zlepšuje detekci chodců a cyklistů. K mání je i autonomní nouzové zatáčení či automatické brzdění, které má bránit nehodám až do rychlosti jízdy 80 km/h.

Drobnými změnami prošel také infotainment, v němž je nyní možné navigovat pomocí systému what3words. V něm je svět rozdělen na čtverce o straně 3 m a každý má svou unikátní kombinaci tří slov, kterou si člověk zapamatuje snáze než souřadnice GPS.

Foto: Subaru

Širokoúhlá kamera přibývá k EyeSightu nejlépe vybavené verze Touring.

Není to samozřejmě lepší než normální adresy, ale adresa kolikrát nestačí nebo je nepřesná a se souřadnicemi řada lidí neumí pracovat či to dělá nerada, takže se what3words nejeví jako špatný nápad. Funguje i v Česku a globálně existuje už několik let, ale masivního použití či masivní integrace do infotainmentů automobilů zatím nedošla.

Zbytek omlazeného outbacku se nese v duchu rčení „nespravuj, co není rozbité“ a zůstává bez výrazných změn. Pořád stejná je v USA také nabídka motorů, což znamená atmosférický 2,5l plochý čtyřválec o 184 koních a 239 Nm nebo přeplňovaný 2,4l boxer o 263 koních a 376 Nm. Oba spolupracují s bezestupňovou převodovkou CVT a pohonem všech kol.

Foto: Subaru

Subaru Outback po modernizaci (2023)

Novinka se má prodávat v USA jako modelový rok 2023, což znamená, že přijde na trh někdy v létě. Do zbytku světa by se mohla dostat koncem letošního roku nebo začátkem roku příštího.

Reklama

Související témata:

Související články

Test nového Subaru Outback: Nezklame

Šestá generace Subaru Outback se pořád drží atmosférického motoru, má svižnější reakce na plyn než snad všichni konkurenti a uvnitř je tolik místa, že byste to...

Výběr článků

Načítám