Hlavní obsah

Stellantis spolupracuje s Toyotou na velkém užitkovém voze

Skupina Stellantis oznámila novou dohodu s Toyotou. Automobilky budou spolupracovat na vývoji a výrobě velkého užitkového vozu příští generace.

Foto: Opel

Opel Movano současné generace dostane nástupce v roce 2024

Článek

Citroën s Peugeotem, tedy francouzská část Stellantisu, již s Toyotou spolupracuje na menších a středně velkých dodávkách. Stejně tak už od roku 2006 vyrábí současnou generaci velké dodávky s Fiatem, se kterým se v rámci Stellantisu ocitla na stejné lodi. Nástupce velkého matadora, Fiatu Ducato a spol., vznikne nově i s Toyotou.

Peugeot představuje elektrický Boxer. Na dálnici pokutu jen tak nedostanete

AutoMoto

O technických specifikacích nového užitkového vozu se zatím automobilky nezmiňují, i když je nyní oficiální, že bude vyvinut zejména společností Stellantis a dodán Toyotě k prodeji v Evropě.

Novinka se bude vyrábět ve dvou různých závodech Stellantisu na starém kontinentu, konkrétně v polských Gliwicích a italské Atesse.

Opel dále přechází na techniku Stellantis. Nové Movano jezdí i na elektřinu

AutoMoto

Dodávka dorazí v roce 2024 a dorazí jak se spalovacími motory, tak i jako elektromobil.

„Tato dohoda posiluje naše vedoucí postavení v Evropě pro lehká užitková vozidla a vozidla s nízkými emisemi a posouvá nás o krok blíže k realizaci našeho cíle stát se nesporným světovým lídrem v oblasti lehkých užitkových vozidel, pokud jde o technologii, výrobu, podíl na trhu a ziskovost,“ uvedl šéf Stellantisu Carlos Tavares.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám