Hlavní obsah

Staronová Toyota Land Cruiser 70 dostala třídveřovou karoserii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota Land Cruiser 70 dostala dvě nové karosářské varianty, ovšem pouze ve Spojených arabských emirátech. Třídveřové SUV začíná v přepočtu lehce nad milionem korun.

Foto: Toyota

Modernizovaná Toyota Land Cruiser 70 v třídveřovém provedení

Článek

Navzdory tomu, že Toyotě Land Cruiser 70 táhne na čtyřicítku, pořád je na řadě míst světa velmi oblíbená. Letos tak prošla modernizací, při níž ve Spojených arabských emirátech (SAE) dostala i novou karosářskou variantu.

Je jí třídveřová uzavřená karoserie se dvěma řadami sedaček; oproti pětidveřové tedy zásadním zkrácením rozvoru utrpěl zejména prostor v zavazadelníku a samozřejmě komfort nástupu na zadní sedačky.

Kratší rozvor náprav ale naopak znamená lepší schopnosti v terénu. Vůz je oproti pětidveřové verzi kratší o 640 mm; měří na délku 4235 mm.

Pod kapotou této verze, která je k mání právě jen v SAE, pracuje zážehový šestiválec o objemu čtyř litrů, výkonu 231 koní a točivém momentu 360 N.m. Pohon všech kol s redukčním převodem je samozřejmostí, o přenos síly se stará šestistupňová automatická převodovka.

Kromě třídveřové verze v SAE bude v nabídce také pick-up s krátkou kabinou. Jeho cena zatím není známá; třídveřový model začíná na 170 tisících dirhamů, tedy 1,03 milionu korun.

Téměř čtyřicetiletá Toyota Land Cruiser prošla modernizací

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám