Hlavní obsah

Šroub zkreslil značku, brání se řidička, která dostala 19 pokut

Britská šoférka Ruth Costellová dostala 19 pokut za jízdy v birminghamské nízkoemisní zóně. Její Volkswagen Caravelle totiž nesplňuje emisní podmínky a za vjezd musí platit. Žena se brání, že takové jízdy nikdy neuskutečnila, říká zpráva serveru BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řidička dostala 19 pokut po 120 librách, tedy 3560 korunách, za neuhrazenou jízdu v nízkoemisní zóně. Ta od 1. června letošního roku ohraničuje centrum města Birmingham.

Prostřednictvím kamer systém automaticky pokutuje majitele vozů, které nesplňují emisní limit, a posílá poplatek 8 liber (cca 237 korun) za vjezd osobním automobilem, dodávkou či taxíkem. V případě nezaplacení do šesti dnů se zvýší právě na 120 liber za jeden neuhrazený vjezd.

Dotyčná však věří, že sankce byly určeny pro jiné auto s podobnou registrační značkou. Místní zpravodajské službě řekla, že kontaktovala úřad pokaždé, když přišla výzva k úhradě, přičemž prvních sedm bylo zrušeno, ale další, už s pokutou, dorazily později. „Dostalo se to do bodu, kdy jsem chtěla získat novou značku pro své auto. Nikdy jsem v Birminghamu neřídila ve vozidle, které vlastním,“ tvrdí.

Rakousko přitvrzuje, za rychlou jízdu hrozí pokuta až 130 tisíc

Evropa

Vůz vyobrazený na výzvě podle ní nebyl stejný model, jako vlastní, a věří, že by mohl mít podobnou značku, která byla zkreslena umístěním šroubu.

Rovněž kontaktovala policii a registr vozidel pro případ, že její značka mohla být naklonována. Městská rada v Birminghamu uvedla, že se k případu nemůže vyjádřit, ale povzbudila každého, kdo obdržel výzvu, o které se domnívá, že je chybná, aby se bránil online nebo poštou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám