Hlavní obsah

Speciální Bentley Bentayga má vestavěnou šachovnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte dostatek peněz a nápad, můžete si do auta nechat dodat prakticky cokoli, třeba šachovnici. Obyčejná magnetická, kterou si můžete v hračkářství koupit za pár stovek, by se ale do luxusního vozu, jako je Bentley, nehodila. Firma tak vyvinula dvě speciální edice s vestavěnou šachovnicí a unikátním tvídovým čalouněním.

Foto: Bentley 3x

Nejzajímavější detail v Bentaygách Huntsman je šachovnice mezi zadními sedačkami.

Článek

Zdá se běžné, že čím luxusnější auto, tím více kůže bude mít v interiéru. Jenže jsou situace, kdy špičková látka či vlna mohou být lepší, a právě toho využila značka Bentley ve spolupráci s nejstarším prodejcem svých aut Jack Barclay, který v londýnském Mayfairu sídlí od roku 1927.

Na pomoc odborníci přizvali další firmu z Mayfairu, konkrétně ze slavné krejčovské ulice Savile Row - krejčovskou společnost Huntsman. A výsledkem jsou dvě speciální Bentaygy, nazvané Businessman a Sportsman.

Foto: Bentley

Dva dílky edice Huntsman - vlevo Businessman, vpravo Sportsman

Nikoliv nečekaně, každá cílí na trochu jiné zákazníky podle jejich životního stylu. Sportsman míří na uvolněný britský venkovský styl s výraznějším tvídem na dveřních výplních, tmavomodrou kůží v interiéru a sytě červeným zevnějškem.

Verze Businessman sází na tmavé barvy zvenčí i zevnitř, místo dřevěného obložení palubní desky tu najdete karbon a i tvídové čalounění je méně výrazné.

Foto: Bentley

Tvídové čalounění dveří a palubní desky místo dřevěného obložení je velmi zajímavý nápad.

Obě varianty mají mezi zadními sedačkami detail od Mullineru, divize Bentley pro speciální přání zákazníků, a to šachovnici. Je odrazem podlahy onoho dealerství a figurky jsou uloženy v krabičce čalouněné látkou od Huntsmana.

Nikoliv nečekaně, tyto speciální Bentaygy je možné objednat jen u prodejce Jack Barclay. A firma Huntsman vám k nim ušije speciální sako s vnitřkem vyvinutým jen pro Bentley. Kolik to všechno stojí, jako obvykle nebylo oznámeno.

Anketa

Měly by se automobilky víc věnovat čalounění z prémiových látek, např. vlny?
Ano, kůže je přeceňovaná
60,2 %
Ne, kůže je lepší
31,1 %
Nemám názor
8,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 103 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám