Hlavní obsah

Spalovací Fiat 500 stále žije, dostal limitovanou edici Collezione 1957

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sběratelská edice stárnoucího Fiatu 500 chce nabídnout styl a hromadu odkazů na původní „cinquecento“ z 50. let minulého století. Vznikne v 1957 kusech.

Foto: Fiat

Fiat 500 Collezione 1957

Článek

Třebaže elektrický Fiat 500e je na trhu už zhruba tři roky, turínská automobilka stále vyrábí a prodává jeho starší spalovací provedení. Model 500 žije pouze s dílčími modernizacemi od roku 2007 a nyní se představil v edici Collezione 1957, limitované na právě tolik kusů, jaké číslo má v názvu.

To číslo není náhodné, přesně v tom roce totiž přišla na svět původní „pětistovka“. Na tu novinka odkazuje ještě víc než model jako takový například grafikou na sklech, která srovnává původní auto s tím současným.

Karoserie s plátěnou stahovací střechou dostala dvoubarevné lakování bílou barvou Gelato a zelenou Rugiada, doplněné o stříbrné a chromované dekorativní prvky. Šestnáctipalcová kola nesou název White Diamond a kombinují bílý lak se stříbrnými detaily a černými středy.

Interiér je čalouněný bílou kůží Frau a nechybí nápisy „One of 1957“ či neodmyslitelná kovová plaketa za pákou ruční brzdy. Ve výbavě jsou samozřejmě všechny moderní prvky včetně 7" dotykového displeje infotainmentu. Pod kapotou pracuje zážehový motor o objemu 1,0 litru s mild hybridní technikou, který dává 51 kW (70 k) a je spárován s šestistupňovou manuální převodovkou.

Test Fiatu 500 Hybrid: Především módní doplněk

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám