Hlavní obsah

Škodovka nabízí rušení hluku ze zadních sedaček. Bohužel jen na apríla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vadí vám, jak se děti na zadních sedačkách neustále pošťuchují kvůli prkotinám? Automobilka Škoda na to našla řešení - hlavové opěrky s reproduktory, které kravál zezadu vyruší. Pro leckoho bohužel, je to jen aprílový žert. Škoda v ten den nevtipkovala sama.

Protihlukové opěrky pro Škodu KaroqVideo: Škoda UK

 
Článek

První duben je tradičně ve velké části světa spojen s různými žertíky. Automobilky v tento čas vymýšlejí zajímavé, lákavé a potrhlé věci. Jako třeba Škoda, která v Británii přesně 1. dubna inzerovala systém rušení hluku ze zadních sedaček.

Do modelu Karoq si můžete objednat speciální hlavové opěrky předních sedadel, které v sobě mají reproduktory. Ty vydávají zvuky tak, aby vyrušily randál na zadních sedadlech. Tento zlepšovák vymysleli prof. Si Lence (Ti Cho) a dr. April Fürst (Duben První).

Princip fungování je velmi podobný, jako u aktivního rušení hluku zvenčí - reproduktory vydávají opačné zvukové vlny a pasažéři vpředu neslyší nic. Systém byl vyvíjen ve spolupráci s firmou Canton, která Škodovce dodává příplatkové audiosystémy.

Foto: Škoda UK

Systém rušení hluku ze zadních sedaček ve Škodě Karoq

Samozřejmě, je to vtip. Nic takového Škoda nenabízí do Karoqu ani do jiného modelu, v Británii ani jinde. A podle slov Michala Kysilky z tiskového oddělení Škody to tak drtivá většina lidí bere - jako vtip.

Seat Arona se bude nově startovat drobnými mincemi

K dalším značkám, které na apríla přišly s inovací pro své vozy, je Seat. Do modelu Arona instaloval místo startovací tlačítka otvor, do kterého je třeba vhodit drobnou minci, aby vůz nastartoval.

Foto: Seat UK

Startování Seatu Arona Copper Edition pomocí mincí

Tato Arona dostala název „Copper Edition”, tedy „Měděná edice”, a kromě oranžové barvy zevnějšku a onoho otvoru na mince v prostoru, kde v běžné Aroně najdete startovací tlačítko, má také měděné obložení palubní desky.

I Arona Copper Edition vznikla ve Velké Británii, kde vláda uvažuje nad zrušením měděných mincí, tedy těch v hodnotě 1 a 2 pence. Jakmile ke zrušení dojde, lidé budou mít obrovské množství měděných mincí, které jim budou k ničemu. Tak je budou aspoň moci použít pro startování své nové Arony.

Foto: Seat UK

Seat Arona Copper Edition

Reklama

Výběr článků

Načítám