Hlavní obsah

Škoda v Rusku zvýšila prodej, uvažuje o nástupci Octavie Tour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto za prvních šest měsíců letošního roku zvýšila prodej svých vozů v Rusku o více než 80 procent, a to hlavně zásluhou první generace modelu Octavia. Předseda představenstva firmy Reinhard Jung na moskevském autosalónu řekl, že tahoun prodeje Octavia Tour zůstane ve výrobě další dva roky a mezitím se bude uvažovat o jeho případném nástupci.

Článek

Jung si pochvaluje rychlý růst ruského trhu, jakkoliv i Škoda Auto jako exportér pociťuje nepříznivý vliv silné koruny. I kvůli tomu se stěhuje část výroby do Kalugy, kde se od konce loňského roku volkswageny a škodovky montují.

Ale už se staví nová hala s lakovnou a svařovnou. "Příští rok začneme s výrobou. To pomůže snížit náklady na dovoz materiálu," řekl. Perspektivně má tato továrna vyrábět 150 000 koncernových aut.

Auta do Ruska putují rozebraná, kvůli vysokému clu

Zatímco Škodovky putují do Kalugy rozebrané z Mladé Boleslavi, Volkwageny, a to i mexické výroby, se rozebírají v Košicích, než se naloží do kontejnerů, aby se pod Moskvou znovu sestavily.

Hlavním důvodem pracné operace jsou pětadvacetiprocentní cla, chránící ruský trh.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Škoda Octavia 1,8 TSI: zapomeňte na TDI

O zatím poslední generaci Škody Octavie se již napsalo mnohé, tento článek se proto více zaměří na relativně nový benzínový motor 1,8 TSI, který nepřímo...

Výběr článků

Načítám