Hlavní obsah

Škoda ukazuje skicu sedmimístného SUV, prvního auta s novým designovým jazykem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka chystá premiéru konceptu Vision 7S. Po nahlédnutí do interiéru nyní ukazuje i skicu exteriéru.

Foto: Škoda Auto

Skica konceptu Škoda Vision 7S

Článek

Koncept Vision 7S představí Škoda už 30. srpna, je přitom vcelku zásadním designovým cvičením. Elektrická studie ukáže nový designový směr značky a bude i prvním nositelem inovovaného loga, které zatím skrývá.

Jedná se o velké SUV, jež kombinuje robustní styl s elegantnějšími křivkami. Příď nese klasickou masku s vykousnutou horní částí, zbytek už na vzhled dnešních vozů tolik nenavazuje.

Foto: Škoda Auto

Skica konceptu Škoda Vision 7S

„Výrazně širší a plošší přední maska je uzavřená a tmavá. Světlomety jsou posunuty více k bokům vozu a jsou uspořádány ve dvou řadách nad sebou. Nad nimi se nachází ostře řezaný pás denního svícení, který zasahuje až ke hranám výrazně rozšířených blatníků. Světelnou grafiku tím doplňuje do tvaru písmene T,“ zní v prohlášení automobilky.

Až offroadovým prvkem je spodní část předního nárazníku – tvořena sedmi vertikálně uspořádanými otvory pro přívod vzduchu, z nichž prostřední je zvýrazněn oranžovým segmentem. Nechybí ani hliníková ochrana podvozku.

První škodovka dostane vertikálně členěnou obrazovku

AutoMoto

Škoda umístila dětskou sedačku na neobvyklé místo, ukazuje skica konceptu

AutoMoto

Obdobný prvek se opakuje na zádi, kde jsou i zadní svítilny tvarovány do písmene T.

Z bočního pohledu dominují velká aerodynamická kola. Linie střechy se směrem k zádi mírně svažuje.

Škoda už dříve zveřejnila záběry z interiéru, jenž zaujme především netradiční pozicí dítěte uprostřed vozu nebo vertikálně členěnou obrazovkou infotainmentu, která je takto ztvárněna vůbec poprvé v historii automobilky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám