Hlavní obsah

Škoda představí jednomístný elektrický sporťák, Vision Gran Turismo zamíří na konzole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka představí během příštího týdne studii jednomístného, čistě elektrického sportovního vozu pro hru Gran Turismo 7. Inspiraci čerpala z historie i budoucnosti.

Foto: Škoda Auto

První ukázka studie Škoda Vision Gran Turismo.

Článek

Nová Škoda Gran Turismo, jejíž premiéra je naplánována na středu 24. dubna, bude studií jednomístného, čistě elektrického sportovního vozu, která vzniká speciálně pro hru Gran Turismo 7 na konzoli Play Station.

Vůz by měl mít pohon všech kol a jeho design má být kombinací esence závodního vozu Škoda 1100 OHC Spider z roku 1957, který se měl zúčastnit závodů Le Mans, a moderního designového jazyka značky Modern Solid, jenž by měl být budoucností značky a již nyní se objevil na nové generaci modelu Škoda Kodiaq.

První snímek vozu odhaluje nenápadná zadní světla, která jsou inspirována výrazným štíhlým světelným podpisem. Patrná je však i nízká silueta vozu a vystouplý oblouk v jeho středu.

Automobilka se představením nové studie, jejíž premiéru bude možné sledovat on-line na YouTube kanálech značky, snaží posílit svou přítomnost ve světě virtuálních závodů.

Jeremy Clarkson řídil závodní Škodu 1100 OHC. Nadchla ho

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám