Hlavní obsah

Škoda pracuje na verzi RS i pro nový kodiaq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkonná verze RS dorazí i ve druhé generaci Škody Kodiaq, která se ve středu oficiálně představila v Berlíně. V rozhovoru pro britský Autocar to potvrdil šéfvývojář mladoboleslavské automobilky Johannes Neft.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

Článek

Druhé vydání kodiaqu bude uvedeno na trh s nabídkou čistě spalovacích, mild-hybridních a plug-in hybridních pohonných jednotek, přičemž nynějšími vrcholy jsou zážehový dvoulitr a plug-in hybrid s patnáctistovkou, shodně o systémovém výkonu 204 koňských sil. To se však v průběhu výrobního cyklu má změnit.

Na cestě je podle Autocaru i verze RS, která v první generaci nejprve spoléhala na vznětový agregát, než po faceliftu přešla na zážehový motor.

Šéf technického vývoje Škody Johannes Neft nebyl ohledně detailů znovuzrozeného výkonného SUV příliš sdílný, ale prozradil: „Pracujeme na tom,“ jak jej citují Britové.

Úspěch prvního Kodiaqu RS si tak nejspíš vyžádá nástupce, který by mohl být uveden na trh již v roce 2024.

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq RS první generace po modernizaci

Neft uvedl, že „nemusí“ používat plug-in hybridní pohonné ústrojí a naznačil, že nabídne pohon všech čtyř kol. Nejpravděpodobnějším kandidátem je tudíž dvoulitrový přeplňovaný zážehový motor o výkonu 265 koní dostupný v blízce příbuzném Volkswagenu Tiguan. Plug-in hybridy koncernu na platformě MQB Evo jsou totiž předokolkami.

Stejně jako doposud by se RS od standardního kodiaqu odlišovalo například i nárazníky, designy kol a kontrastními ozdobnými prvky, navazující na vizuálně přiostřenou verzí Sportline, která se představila už v rámci premiéry standardního vozu.

Škoda představila nový kodiaq

AutoMoto

Volkswagen představil SUV Tiguan nové generace

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám