Hlavní obsah

Škoda poodhalila nové SUV pro Indii, může se jmenovat Kwiq nebo Kylaq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto začne v Indii vyrábět nové kompaktní SUV. Na silnice by mělo vyjet v polovině příštího roku a doplnit tak nabídku značky na rychle rostoucím trhu.

Foto: Škoda Auto

Upoutávka na nové SUV Škody Auto pro Indii

Článek

Na platformě MQB-A0-IN, kterou má v rámci koncernu Volkswagen na starosti mladoboleslavská automobilka, vznikne po crossoveru Kushaq a sedanu Slavia další model.

Zařadí se pod už tak kompaktní kushaq, což má ale své legislativní důvody. Novinka totiž s délkou pod čtyři metry splní požadavky pro zvýhodnění takto malých vozů.

Automobilka veřejnosti odhalila obchodních označení, která pro tento účel registrovala, včetně názvů Kwiq, Kymaq, Kylaq, Kariq či Kyroq. Své zákazníky v Indii vyzývá, aby k pojmenování nového kompaktního SUV zasílali i své návrhy. Konečný název bude oficiálně oznámen v závěru tohoto roku.

Škoda Auto posiluje v Indii. Z nového centra bude exportovat vozy do Vietnamu

Ekonomika

Automobilka uvádí, že jednotný konstrukční základ platformy je zaměřen na vysokou úroveň lokalizace, nízké provozní náklady a snadnou výrobu. Jedná se o první platformu, kterou společnost vyvinula mimo Evropu a která je navržena pro potřeby indického trhu.

Zároveň umožňuje použití úsporných motorů a bezpečnostních systémů specifických pro místní podmínky a také plnění nových a přísnějších indických bezpečnostních a emisních norem.

Škoda si klade za cíl prodávat v Indii do roku 2026 ročně 100 000 vozů, stát se do roku 2030 nejprodávanější evropskou značkou a v rámci odpovědnosti za tento region dosáhnout pro všechny značky koncernu pětiprocentního podílu na trhu.

Anketa

Jaký název byste vybrali pro nové malé SUV Škody Auto určené pro indický trh?
Kwiq
71 %
Kymaq
6,5 %
Kylaq
10,5 %
Kariq
5,6 %
Kyroq
6,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 248 čtenářů.

Škoda představuje Kushaq, indický crossover má silnější klakson a nevadí mu kaluže

AutoMoto

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám