Hlavní obsah

Škoda Kodiaq GT se ukázala na veletrhu v Šanghaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda odhalila novinku pro čínský trh, model Kodiaq GT, na veletrhu CIIE v Šanghaji. Vizuálních odlišností je dost i na přídi vozu, třebaže musíte chvilku hledat.

Foto: Škoda Auto 2x

Škoda Kodiaq GT na veletrhu CIIE v Šanghaji

Článek

Dosud jsme měli možnost si Kodiaq GT, specialitku Škodovky pro čínský trh, prohlédnout jen na oficiálních fotografiích, které automobilka zveřejnila minulý měsíc. [celá zpráva]

Ve středu však došlo na oficiální odhalení vozu na veletrhu China International Import Expo v Šanghaji, a tak se můžeme na vůz podívat podrobněji.

Jsou viditelné odlišnosti od „našeho” kodiaqu - všimněte si jinak tvarovaného předního nárazníku a větší mezírky mezi maskou chladiče a barevným plastem nárazníku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq GT (2018)

O rozdílech vzadu už víme - kromě toho největšího, tedy stylizace karoserie směrem ke kupé, jsou tu i drobně odlišná zadní světla a výfuky tvaru kulatého, nikoliv křivého lichoběžníku, jako má např. Kodiaq RS. [celá zpráva]

„Čína zůstává jedním ze základních kamenů růstové strategie společnosti Škoda Auto. Společně s našimi partnery budeme v Číně pokračovat v realizaci našeho pětiletého investičního plánu ve výši přes 15 miliard jüanů (48,9 miliardy korun),” uvedl při odhalení vozu Bernhard Maier, předseda představenstva Škodovky.

Kodiaq GT bude v nabídce se dvěma verzemi dvoulitrového benzínového turbomotoru. Ta slabší má mít 186 koní a pohon předních kol, ta silnější má nabídnout 220 koní a čtyřkolku.

Reklama

Výběr článků

Načítám