Hlavní obsah

Škoda poprvé ukázala Kodiaq GT

Novinky, maž

Vypadá jako kodiaq, má ale prudší sklon karoserie, a navozuje tak dojem kupé. To je ve stručnosti nový Kodiaq GT, který automobilka poprvé představila. Prodávat se zatím bude výhradně v Číně.

Foto: Škoda Auto 5x

Škoda Kodiaq GT (2018)

Článek

Výraznější páté dveře a linie střechy, která klesá prudčeji než u běžného modelu Kodiaq. Vypadá to skvěle. To jsou dva hlavní rozdíly, kterými se verze GT liší proti standardnímu kodiaqu. Další odlišnosti jsou v detailech: například v černém lemovaní masky chladiče s chromovanými zdvojenými lamelami.

Vozu dodává designovou mohutnost trojrozměrně tvarovaný nárazník a široké otvory pro vstup vzduchu. Na zádi je pak vyveden nápis ŠKODA, který se nově bude objevovat i na dalších modelech mladoboleslavské automobilky.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq GT (2018)

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq RS

Rozměry podobné kodiaqu

Kodiaq GT je na délku prakticky stejně dlouhý jako výchozí provedení, které měří 4,69 metru. Další rozměry zatím oznámeny nebyly, předpokládáme však, že budou totožné s klasickým kodiaqem.

Na výběr budou dva agregáty, oba benzínové. Základem je 2,0 TSI o výkonu 137 kW (186 k), zájemci o dynamičtější svezení zvolí 2,0 TSI s výkonem 162 kW (220 k). Tento motor je standardně spojen s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG. Slabší TSI je pak výhradně „předokolka”.

„Oficiální premiéru v Číně bude mít nový Kodiaq GT na autosalonu Guangzhou Motor Show, který se bude konat od 16. do 25. listopadu,” uvedl Štěpán Řehák z tiskového oddělení automobilky.

Zatím není jisté, zda se nový model bude prodávat i na jiných trzích než v Číně.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq GT (2018)

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq RS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám