Hlavní obsah

Škoda Kamiq se ukazuje na skicách. Od čínského jmenovce se nemůže lišit víc

Kamiq dostal přední světla dělená jinak než ostatní SUV značky Škoda a zadní světla nejsou nepodobná Scale, ukazují dvě skici, které automobilka čerstvě zveřejnila. Představení vozu proběhne začátkem března.

Foto: Škoda 2x

Škoda Kamiq se začíná odhalovat na skicách.

Článek

Několik dní po odhalení názvu nejmenšího crossoveru značky Škoda, který je trochu překvapivě shodný s názvem malého crossoveru na čínském trhu, tu máme první dvě vlaštovky stran vzhledu evropského stroje. Že připomíná loňskou studii Vision X, je samozřejmé. [celá zpráva]

Uspořádání předních světlometů také připomene modely Karoq a Kodiaq, ale je přesto odlišné – v tenčí horní části jsou LED denního svícení, hlavní světlomety jsou o kousek níže. Tenhle nápad není nový, již před několika lety s ním přišla např. značka Citroën.

Foto: Škoda

Zezadu zaujmou světla podobná Scale a nápis Škoda místo loga.

Vzadu vidíme svítilny podobné modelu Scala, tedy bez prvoplánově viditelného tvaru písmene C – musíte si ho domyslet spolu s odrazkami. A v duchu nové módy značky na pátých dveřích chybí logo; ustoupilo nápisu Škoda.

O Kamiqu víme řadu věcí, např. že bude stát na platformě MQB A0, a tedy nebude s čínským Kamiqem technicky spřízněn – ten používá výrazně starší platformu PQ34. A také, že se představí na ženevském autosalonu, který proběhne v první půlce března.

Reklama

Výběr článků

Načítám