Hlavní obsah

Škoda Kamiq prošla nárazovými zkouškami

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropské nezávislé testovací centrum Euro NCAP si vzalo na paškál další sadu automobilů a připravilo pro ně všechny procedury, které určily, jak moc jsou bezpečné. Součástí nového balíčku je i Škoda Kamiq.

Nejmenší SUV Škoda Kamiq získalo pět hvězdVideo: Euro NCAP

 
Článek

Nové malé SUV Škoda Kamiq vychází ze základu Škody Scala. Všichni tedy očekávali, že i v crash testech si bude vést velmi dobře a získá všech pět hvězd, což je jakési souhrnné hodnocení za získané body v jednotlivých dílčích kategoriích. Ty ukazují, jak jsou vozy bezpečné při nárazech zepředu či z boku, jak jsou ochráněni cestujících, děti v sedačkách, chodci či jaké bezpečnostní systémy zde jsou.

Foto: Euro NCAP

Crash test Škody Kamiq

Oblast ochrany dospělých cestujících dopadla na výbornou. Kamiq získal 96 % možných bodů. Velmi dobré ohodnocení je i v oblasti ochrany dětí. Tady je bodů 85 %. Častou slabinou vyšších aut je ochrana chodců při srážce. Kamiq ale vyšel z testu celkem dobře. Slabší místa jsou jen nad světly a dolní části A-sloupků. Ve výsledku tedy 80 % bodů. V bezpečnostních asistentech pak získal vůz 76procentní ohodnocení.

Zajímavé je, že kromě bezpečnostních systémů měl Kamiq vždy o jedno až dvě procenta horší ohodnocení než sourozenec Scala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám