Hlavní obsah

Škoda chce od roku 2010 montovat v Indii model Yeti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Škoda Auto plánuje posílit svoji pozici na indickém trhu a od roku 2010 zde začne prodávat lehký terénní vůz Yeti. Nový model by se měl také montovat v místním závodě z dílů vyrobených v českých Kvasinách. Uvedl to v rozhovoru pro internetový server ZigWheels.com člen představenstva a ředitel prodeje Škoda Auto India Thomas Kühl.

Článek

Škoda prodává v Indii modely Octavia, Superb a Fabia. Loni se prodej vozů v zemi zvýšil o 31,9 procenta na 16 051 vozů.

Yeti by měl na trh přijít ve druhém čtvrtletí letošního roku, představen bude na autosalonu v Ženevě. V Indii se má podle Kühla poprvé představit na autosalonu Auto Expo v Dillí příští rok v lednu.

Kühl také v Indii slavnostně otevřel již 60. obchodní zastoupení automobilky. Škoda doufá, že do konce roku bude mít v zemi 65 obchodních zastoupení.

Škoda je v Indii od roku 2000

Škoda Auto vstoupila na indický trh v roce 2000 a o rok později začala v Aurangabádu montovat škodovky. Nejprve se zde vyráběla octavie, později se výroba rozšířila i o superby a fabie.

Škoda Auto loni zvýšila prodej aut o 7,1 procenta na rekordních 674 530. Rekordní čísla zajistili automobilce především zákazníci z východní Evropy a Číny. Kromě továren v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí a Indii má automobilka závody také v Číně, Rusku a na Ukrajině.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Yeti bude mít premiéru už v březnu

Světovou premiéru bude mít novinka z mladoboleslavské automobilky Škoda Yeti už na počátku března, tedy za tři týdny. Původně automobilka plánovala zveřejnění...

První fotografie oplastované Fabie Scout

Škoda Auto představila první fotografie modelu Fabia Scout, který si odbude svoji světovou premiéru na mezinárodním autosalonu v Ženevě. Designová linie Scout...

Výběr článků

Načítám