Hlavní obsah

Škoda Auto omezí výrobu ve všech svých závodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto omezí kvůli výpadkům v dodávkách dílů výrobu i příští týden. Stejně jako tento týden se to dotkne závodů v Mladé Boleslavi a Vrchlabí a nově i závodu v Kvasinách, kde se zatím vyrábí bez omezení.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Výroba Škody Superb (ilustrační foto)

Článek

Plány na omezení výroby ve všech třech českých fabrikách vyplývají z informací týdeníku Škodovácký odborář. V úterý firma uvedla, že úplné zastavení výrobního programu neplánuje, přičemž v druhé polovině roku čeká zlepšení situace v dodávkách polovodičů.

Podle škodováckého týdeníku se omezení výroby příští týden nedotkne montáže a svařovny v závodě MB II, kde se vyrábí modely Fabia, Scala a Kamiq.

Naopak v mladoboleslavském závodě I, kde se vyrábí vozy Octavia a Enyaq, budou stejně jako tento týden některé směny zrušeny, a to ve svařovně, na montáži i v lakovně. Například na montáži budou jen ranní směny, lakovna A pojede celý týden, avšak v omezeném režimu, a lakovna B bude bez odpoledních a nočních směn, s výjimkou noční z neděle na pondělí, a bez páteční ranní směny.

Situace s čipy do aut se letos zlepší, věří Škoda

AutoMoto

„V Kvasinách se na obou linkách, svařovnách i lakovně ruší první noční směna z neděle na pondělí, ostatní směny celý týden pojedou bez omezení,“ uvedl týdeník a doplnil, že některé směny budou příští týden zrušeny i na montáži baterií. Ve Vrchlabí podle týdeníku odpadne směna z neděle na pondělí, v pondělí ráno a pak další nedělní ranní a noční směna.

Z důvodu nedostatku komponentů ve středu na zhruba měsíc přerušila výrobu kolínská automobilka Toyota. Odstávka v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic by měla trvat po větší část února. Její celková doba není známá, rozjezd linky firma zatím plánuje na poslední týden v únoru.

Důvodem odstávky je výpadek subdodávek pro českého dodavatele způsobený epidemií covidu v Číně na konci loňského roku. Automobilce chybí komponenty do obou modelů, které se v Kolíně vyrábějí, a to Aygo a Yaris.

Toyota Kolín ujišťuje: Zavření podniku se nechystá

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám