Hlavní obsah

Sexy speedster od Infiniti

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by před lety řekl, že značka jako Infiniti bude někdy navrhovat skutečně sexy auta. A hleďte. Firma odhalila svůj koncept Prototype 10 a ukázala, jak ohromný posun za ty roky udělala.

Foto: Infiniti (5x)

Infiniti Prototype 10

Článek

Už ty první vizualizace ukazovaly, že tohle nebude jen tak nějaký obyčejný koncept. Že to bude pěkné auto, které naváže na rok starý koncept Prototype 9. [celá zpráva]

Realita to potvrdila, a navíc ukázala i to, že vůz se dost odkazuje na ten moc pěkný koncept z ledna tohoto roku s názvem Q Inspiration. Jenže tohle je speedster fantastických křivek a elegance. Nádherný je ten nápad zvednutého oblouku za hlavou řidiče, který se prohýbá na místo případného spolujezdce, ale do negativní prohlubně.

Foto: Infiniti

Nádherný profil vyzdvihuje jednoduchost tvaru

Foto: Infiniti

Škoda, že to je jen koncept

Ostatně ten trojúhelníkový tvar se opakuje na mnoha místech karoserie, ať jsou to vstupy vzduchu na předním nárazníku či před zadními koly na bocích. Skvěle doplňují čistou a jednoduchou karoserii, která se nesnaží udivovat nějakými obřími maskami chladiče (ani nemusí, protože jde o elektromobil), extrémními křídly, tvary a vyzývavými dekory.

Desítka se prostě moc povedla a naživo ji lze spatřit na výstavě automobilové krásy, která právě probíhá v Pebble Beach.

Foto: Infiniti

Detail na vlnobití

Foto: Infiniti

Je to jen pro jednoho člověka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám