Hlavní obsah

Šestikolový rolls-royce je šílenou hračkou za 124 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matně černý Rolls-Royce Phantom s poněkud nepatřičnými koly – jak designem, tak i jejich počtem – není filmovým autem, nýbrž stavbou francouzské firmy pro francouzského podnikatele. Má být fyzickým vyjádřením NFT (nezaměnitelného tokenu).

BEZ KOMENTÁŘE: Šestikolový Rolls-Royce Phantom se ukázal v Dubaji Video: EFE, AP

 
Článek

Že se budou offroady upravovat přidáním třetí nápravy, je dnes už tak nějak normální. Že tak dopadne i Rolls-Royce Phantom, by však člověk úplně neočekával. Přesto francouzská firma Danton Arts Kustoms právě takový vůz vytvořila.

Vrchol automobilového luxusu prošel modernizací

AutoMoto

První moderní generaci phantomu, konkrétně vůz z roku 2005, nastavila částí karoserie BMW řady 7 stejného data výroby. Z téhož vozu vzala druhou zadní nápravu a přidala 24″ kola, žluté světlomety, a dokonce i světelnou rampu se zahrádkou na střechu. Výsledkem je vůz, který vypadá, jako by přijel z natáčení nového filmu o Šíleném Maxovi.

Majitel, kupodivu, nepochází z blízkého východu, nýbrž z Francie. Je jím podnikatel Eric Favre a za vůz podle webu novin Daily Mail zaplatil 4,3 milionu liber, tedy téměř 124 milionů korun. Podle webu Drive.com.au ho prezentuje jako fyzickou formu NFT („non-fungible token“, „nezaměnitelný token“).

Favre jím chce odstartovat svůj nový byznys v prostředí kryptoměn a NFT. Zbohatl ovšem na prodeji potravinových a dalších doplňků pro fitness. Přesah do oblasti NFT je takový, že vůz je k mání pro virtuální zapůjčení v metaversu.

Přesto je normálně pojízdný, a třebaže není známo, zdali jsou všechna čtyři zadní kola hnací, je to docela zajímavý technický kousek.

Anketa

Líbí se vám tento šestikolový Rolls-Royce Phantom?
Ano
23,4 %
Moc ne, ale šestikolové offroady nejsou špatný nápad
11,7 %
Ne, auto má mít čtyři kola
17,8 %
Je mi to jedno, ať si boháči dělají, co chtějí, když na to mají
47,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4082 čtenářů.

Reklama

Související články

Ford Bronco dostane šestikolovou verzi

Šestikolky na základě významných terénních aut už dnes nejsou zcela výjimečné, takže i „velký” Ford Bronco bude takovou variantu mít. Připraví ji americký...

Výběr článků

Načítám