Hlavní obsah

Sedmimístný Hyundai ix55: z korejského Američana Evropan

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai ix55 je postaven na základě modelu Veracruz, který je již v prodeji na severoamerickém trhu. Model ix55 byl přepracován údajně tak, aby vyhovoval evropským požadavkům a stylu jízdy. V nabídce bude jediný motor.

Článek

Prostoru pro posádku a zavazadla by korejská novinka měla nabízet dostatek: vůz je dlouhý 4840 mm, na šířku měří 1945 mm a je vysoký 1750 mm. Třetí řada sedadel se dá složit a vytvoří tak zavazadlový prostor o objemu 598 litrů, při složení i druhé řady sedadel prostor naroste na 2 457 litrů.

O pohon se stará třílitrový šestiválcový turbodiesel s výkonem 240 koňských sil a 450 Nm točivého momentu. Spotřeba vozu dosahuje dle údajů výrobce 9,4 l nafty na 100km.

:. Hyundai ix55 nabídne rozvor náprav 2805 mm. Foto: Hyundai

Prodejní cena byla stanovena na 949 900 korun. V základu je šest airbagů, tempomat, vyhřívané přední sedačky nebo automatická klimatizace – v autě za milión je taková výbava minimálním standardem.

K dispozici bude i verze N1 s odpočtem DPH. Kdy přesně se ix55 začne v Česku prodávat Hyundai zatím nesdělil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám