Hlavní obsah

Seat rozšiřuje Ibizu o sportovní verzi Cupra a ekologickou Ecomotive

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelých šest měsíců po svém uvedení na trh bude modelová řada Ibiza rozšířena o dvě nové verze. Sportovně laděná Ibiza Cupra s motorem 1,4 TSI se zdvojeným přeplňováním a poměrně ekologická verze Ecomotive.

Článek

V nové Ibize Cupra slaví premiéru známý motor z produkce VW - 1,4 TSI. Tento benzínový agregát poskytuje výkon 132 kW (180 k) díky zdvojenému přeplňování a je spojen se sedmistupňovou převodovkou DSG s možností manuálního řazení pádly pod volantem. Malý zdvihový objem motoru 1,4 TSI se zdvojeným přeplňováním snižuje úroveň emisí a spotřeby paliva.

Nový vůz španělské automobilky je kromě standardního ESP vybaven také ABS, TCS + EBA, airbagy pro řidiče a spolujezdce, hlavovými airbagy, asistentem pro rozjezd do kopce, varovnou kontrolkou pro signalizaci poklesu tlaku vzduchu v pneumatikách, mlhovkami s funkcí odbočovacího světla, sportovním podvozkem a sedadly a hliníkovými pedály.

:. Nová Ibiza Cupra se odlišuje na první pohled. Foto: SEAT

Snížené emise u 1,4 TDI

Nová Ibiza Ecomotive bude představena na pařížském autosalonu. Její předností jsou snížené emise CO2 - 99 g/km. Ibiza Ecomotive se bude dodávat jak v pětidveřové verzi, tak i v provedení SportCoupé.

Je vybavena motorem 1.4 TDI o výkonu 59 kW (80 k) s filtrem pevných částic DPF, který umožňuje snížit emise CO2 pod hranici 100 g/km a současně zmenšit i spotřebu paliva.

K těmto výsledkům přispívá upravený program řízení motoru, ale svůj podíl na nich mají rovněž úpravy převodovky a převodových poměrů nebo nové pneumatiky 175/70 R 14.

Obě nové verze Ibiza Ecomotive a Cupra se budou vyrábět výhradně v továrně Seat Martorell nedaleko Barcelony.

:. Nová verze Ecomotive s motorem 1,4 TDI. Foto: SEAT

Reklama

Související témata:

Související články

Pětidveřová Ibiza zahájila v Česku prodej

Tento model, čerstvě ověnčený pěti hvězdičkami z crashtestů Euro NCAP, přináší do svého segmentu kompaktních vozů nové parametry nejen pokud jde o design...

Výběr článků

Načítám