Hlavní obsah

Sabre je nejrychlejším dvoumístným McLarenem

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divize speciálních operací McLarenu představuje nový model Sabre. Je limitován na pouhých 15 kusů, které prodá jediný dealer v kalifornském Beverly Hills.

Foto: McLaren

McLaren Sabre

Článek

Novinka vychází z nejvýkonnějších vozů značky, takzvané Ultimate Series. Má však speciální karoserii s dvoubarevným lakováním, výrazným předním nárazníkem či obřím zadním spoilerem.

Dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec umístěný uprostřed má výkon 614 kW, 835 koní, a dosahuje 800 Nm točivého momentu. S maximální rychlostí 351 km/h jde o nejrychlejší McLaren se dvěma sedadly.

McLaren prodává svoji ikonickou základnu ve Wokingu

AutoMoto

První z patnácti kusů už byl doručen zákazníkovi. Každý další dostane unikátní barevné schéma dle přání. Vždyť jde o kousek od MSO, tedy divize speciálních operací od britské značky.

V rámci tohoto zážitku cestovali zákazníci do Velké Británie, aby navštívili designové studio McLarenu, a dokonce si mohli vyzkoušet prototyp na okruhu v Kalifornii. O ceně vozu se automobilka nezmiňuje.

Foto: McLaren

McLaren Sabre

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám