Hlavní obsah

S Teslou naboural do policejního auta, vymluvil se na Autopilota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při dopravní nehodě v americkém státě Connecticut nabourala Tesla Model 3 hned dva automobily, jeden z nich patřil policii. Řidič měl v autě údajně zapnutý systém Autopilot.

Foto: Tesla

Boční kamera Tesly

Článek

K nehodě došlo v sobotu 7. prosince ve městě Norwalk. Podle zpráv od tamní policie se všechno seběhlo velmi rychle. Strážníci nejprve na jedné z ulic objevili odstavený automobil. Zastavili, zapnuli výstražná světla a aktivovali maják, aby řidiči s předstihem věděli, že se před nimi něco děje.

Kalifornští policisté museli honičku vzdát, jejich tesla se začala vybíjet

AutoMoto

Bohužel pro ně se po silnici zrovna v ten moment pohybovala i Tesla Model 3, která po krátké chvíli narazila v plné rychlosti do zadní části policejního vozu a to následně nabouralo i do odstaveného auta. Tesla ještě chvíli pokračovala v jízdě, než ji zastavila policie.

Nehoda se podle amerických médií obešla bez zranění osob. Řidiče vozu policie obvinila z bezohledného řízení a veřejného ohrožení. Ten uvedl, že měl v autě zapnutou funkci Autopilot a řízení se plně nevěnoval.

Při odjezdu z parkoviště odřel teslu a ujel. Auto viníka samo usvědčilo

AutoMoto

Podobný incident, ve kterém figuruje funkce Tesly s názvem Autopilot, není první a nejspíše ani poslední. Někteří řidiči si mohou totiž myslet, že funkce se zavádějícím názvem Autopilot plně zabraní kolizi, což není pravda. Žádný zcela autonomní vůz neexistuje a řidiči musí věnovat svoji pozornost především jízdě, a to i ze zákona. Nehodami, ve kterých Autopilot figuruje, se začala zabývat americká Národní rada pro bezpečnost dopravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám