Hlavní obsah

Rychlostní limit na dálnici nebude, řekla německá vláda

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá vláda nepodporuje zavedení rychlostního limitu 130 km/h na tamních dálnicích. V pondělí to v Berlíně uvedl mluvčí spolkové vlády Steffen Seibert. Podle něj existují inteligentnější opatření, která by zajistila větší ochranu klimatu v oblasti dopravy. V Německu je dosud rychlost na dálnicích, s výjimkou vybraných úseků, neomezená.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na německých dálnicích je rychlost s výjimkou vybraných úseků bez omezení.

Článek

Ministryně životního prostředí Svenja Schulzeová (SPD) přitom v posledních dnech projevila vůči tomuto opatření otevřenost. [celá zpráva]

Naopak její kolega z resortu dopravy Andreas Scheuer (CSU) by zavedení limitu považoval za projev svévole, uvedl server listu Franfkurter Allgemeine Zeitung.

Za vhodné opatření k ochraně klimatu zavedení rychlostního limitu považují opoziční zelení. Jejich představitel Cem Özdemir uvedl, že by šlo o rozumné nařízení.

Petici za zavedení rychlostního limitu 130 km/h také organizuje německá evangelická církev. Od popeleční středy, která připadá na 6. března, začne sbírat podpisy a chtěla by jich získat 50 tisíc. V takovém případě by Spolkový sněm (Bundestag) byl povinen uspořádat veřejné slyšení.

Výběr článků

Načítám