Hlavní obsah

Rychlodobíjení pro 38 elektromobilů najednou. V Británii letos vyroste nejvýkonnější dobíjecí stanice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poblíž anglického Oxfordu v letošním roce začne fungovat obdoba čerpací stanice. Díky výkonu 10 MW nabídne rychlodobíjení až pro 38 elektromobilů v jeden okamžik.

Foto: Pivot Power

Nejvýkonnější evropská nabíjecí stanice pro elektromobily vyroste ve Velké Británii.

Článek

Infrastrukturní firma Pivot Power a oxfordská městská rada spojí své síly s nabíjecí společností Fastned, Teslou a poskytovatelem nabíječek Wenea, aby vybudovali zázemí pro 38 rychlých a ultrarychlých nabíječek v areálu Redbridge Park and Ride.

Nabíječky budou napájeny až 10 MW odebírané energie přímo z národní sítě. Díky tomu je Energy Superhub Oxford (ESO) podle Pivot Power nejvýkonnějším nabíjecím místem v Evropě.

Texas zvažuje dodatečné zdanění elektromobilů. Netankují totiž benzín

AutoMoto

Součástí bude dvanáct Tesla Superchargerů o výkonu 250 kW, které mohou použít jen vozy kalifornské značky, ale mimo jiné i deset ultra rychlých nabíječek s výkonem 300 kW.

Ty mimochodem žádný elektromobil na trhu aktuálně nebude schopen využít – vždyť takový Mercedes EQS zvládne 200 kW, Porsche Taycan 270 kW. I tak díky těmto číslům zmíněné a další moderní elektromobily zvládnou například 300 km s nabíjením jen na 15 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám