Hlavní obsah

Rolls-Royce uvádí speciální edici vozidel oslavujících čínskou kulturu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Rolls-Royce se rozhodla oslavit čínský rok Draka speciální sérií čtyř vozidel, která zdobí specifické odkazy na čínskou kulturu. Včetně symboliky draka.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce oslavuje čínskou kulturu speciální edicí „Year of the Dragon“.

Článek

Speciální edice tří vozů Rolls-Royce Phantom Extended a jednoho SUV modelu Cullinan, vytvořená k oslavě nového lunárního roku Draka, má být oslavou čínského kulturního dědictví. Určena však není pouze pro čínské zákazníky, podobně jako čínská kultura má totiž překonávat hranice.

Každý ze čtyř vozů už na první pohled zaujme dvoubarevným lakem, který je doplněn tradiční ručně malovanou linkou na boku, která je ovšem v tomto případě doplněna o symbol draka. Ten se přitom vždy dívá pravým směrem, což má symbolizovat východ jako světovou stranu.

Větší změny se ale odehrály v kabině. U tří vozů je na panelu před spolujezdcem ručně malovaný drak, jehož výroba zabrala několik týdnů. Díky použití různých odstínů červené barvy nanesené v několika vrstvách vytváří drak 3D efekt. Kromě toho je motiv draka vyšitý na opěrkách hlavy, z nichž každý se skládá z 5449 stehů, a jeho výroba trvala 20 hodin.

Tři ze čtyř vozů jsou také vybaveny černými piknikovými stolky v zadní části, které jsou vykládány symboly čínského zvěrokruhu z nerezové oceli. Navíc jsou doplněny o jména zvířat symbolizujících jednotlivé roky v tradiční čínské kaligrafii. Čtvrtý vůz je konzervativnější a sází na černý dekor doplněný o symbol draka v nerezu.

Asi největší zajímavostí je pak speciální stropnice, která díky 677 optickým vláknům vytváří obraz draka, jenž je lemován dalšími 667 vlákny dokreslujícími tradiční noční oblohu. Design unikátní stropnice měl vznikat několik měsíců a její výroba pak zabrala asi 20 hodin.

Pět nejúchvatnějších kreací od zakázkového oddělení Rolls-Royce roku 2023

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám