Hlavní obsah

Rolls-Royce představí malý luxusní sedan

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolls-Royce ukázal v Ženevě koncept malého luxusního sedanu, který se velmi blíží tomu, co automobilka představí už v září v sériové podobě. Pokud hovoříme o "malém luxusním sedanu" znamená to v případě Rolls Royce 200EX délku 5,4 metru a předpokládanou cenovku šest miliónů korun.

Článek

Rolls-Royce 200EX je dlouhý 5,4 metru, vysoký přes metr padesát; rozvor náprav činí 3,3 metru. Oproti většině Rollsů je novinka na délku zhruba o půl metru kratší.

Vlastník Rolls-Royce, německá automobilka BMW, použila cca 20 procent dílů společných s novou generací BMW řady 7, ale zákazník si toho rozhodně nevšimne. Všechny podobné prvky jsou důkladně ukryty, takže se nestane to samé jako u Lamborghini, které mají středovou konzoli stejnou jako všechna Audi.

:. Rolls Royce 200EX - interiér představuje absolutní špičku.

Poháněná jsou zadní kola, o rozhýbání konceptu 200EX se stará benzínový vidlicový dvanáctiválec, o jeho konkrétních výkonech ale výrobce mlčí.

Zajímavostí jsou zadní dveře otevírané proti směru jízdy. Uvnitř čekejte špičkový komfort a přepychové materiály, drahou kůží počínaje a pravým dřevem konče. Sériová verze 200EX se ukáže v září na autosalonu ve Frankfurtu.

:. Rolls Royce 200EX - toto je koncept, nicméně sériová verze se prý lišit o mnoho nebude. Ukáže se už v září.

Reklama

Výběr článků

Načítám