Hlavní obsah

Rolls-Royce Ghoster slibuje luxusní svezení i na poslední cestě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský úpravce proměnil luxusní limuzínu Rolls-Royce Ghost první novodobé generace na výjimečný pohřební vůz. Kromě samotné rakve zvládne odvézt i pozůstalé, kterým zajistí tradiční komfort.

Foto: Biemme SpecialCars

Rolls-Royce Ghoster

Článek

Pohřební vůz se dá postavit snad z čehokoliv, jak v uplynulých letech předvedli mnozí úpravci, italská společnost Biemme SpecialCars si však jako základ přestavby zvolila luxusní limuzínu Rolls-Royce Ghost, jejíž jméno s novým úkolem poeticky změnila na Ghoster.

Od předního nárazníku po rám čelního skla se přitom jedná o klasický Rolls-Royce Ghost, zachovány zůstaly i zadní sebevražedné dveře, které se otvírají proti směru jízdy. Pohled na zadní partie vozu je ovšem skutečně mimořádný.

Předně musíme zmínit, že přestavba na pohřební vůz si vyžádala prodloužení rozvoru, aby bylo vůbec možné rakev do zadní části naložit. Podobně jako jiné pohřební vozy dostal i Ghoster zvýšenou střechu, která má odlišný lak, a navíc je z boků náležitě prosklená.

Ghoster však není strojem, který by odvezl pouze rakev. Výše zmíněné sebevražedné dveře umožňují přístup na zadní řadu sedadel, která nabízejí tradiční komfort a luxus. Nechybí dřevěné obložení, sklápěcí stolky, záclonky, lednice, čistička vzduchu nebo audiosystém s 18 reproduktory.

Kabina je od prostoru pro rakev oddělena silným sklem, ale i zadní část oplývá luxusem. Kromě nastavitelného LED osvětlení zde najdeme čalounění ekokůží, dřevěné dekory a automatickou platformu na rakev.

Pod kapotou vozu je stále 6,6litrový dvanáctiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly nabízející nejvyšší výkon 420 kW a 850 Nm točivého momentu. Přestavba na pohřební vůz jistě zvýšila hmotnost i aerodynamický odpor, ale klasický Ghost díky tomuto motoru sprintuje z 0 na 100 za 4,8 sekundy.

Speciální edice Rolls-Royce Ghost je inspirována zatměním Slunce

AutoMoto

Za volantem elektrického Rolls-Royce. Spectre nešokuje čísly, přesto je výjimečný

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám