Hlavní obsah

Renault ukázal interiér nového Clia, dominuje mu tablet na výšku

Na celé Clio páté generace si musíme počkat do Ženevy, ale interiér už automobilka Renault odhalila. V duchu moderní doby mu dominuje velký displej posazený na palubní desce na výšku. Soudě dle tlačítek bude výbava bohatá.

Foto: Renault 4x

Interiér Renaultu Clio 5. generace

Článek

Současný Renault Clio je na trhu od roku 2012, takže na nástupce je nejvyšší čas. Automobilka ho začíná odhalovat zevnitř – představila interiér vozu. Říká mu Smart Cockpit, tedy chytrý kokpit, a má být orientován na řidiče. Podle tiskové zprávy nabízí moderní ergonomii, aby vás co nejlépe vtáhl do řidičského zážitku.

Jeho klíčovou součástí je – jak jinak – 9,3” centrální displej. Uvnitř čekejme standardní nabídku – rádio, navigaci, informace o vozidle či pokročilé zrcadlení smartphonu. Klimatizace se naštěstí ovládá na vlastním panelu o kousek níže.

Foto: Renault

Palubní desce dominuje trčící displej. Řadicí páka sedí výš, aby byla hezky po ruce.

Poprvé u Clia také uvidíme digitální přístrojový štít. Podle stupně výbavy má mít tento displej 7 až 10 palců úhlopříčky a jeho největší verze má moci zobrazit i mapu. Nakolik můžeme u verze R.S. čekat detailní informace o vozidle, jako je teplota a tlak oleje, se nechme překvapit; dosavadní Clio R.S. v tomhle šlo všem ostatním příkladem. [celá zpráva]

K dalším novinkám patří volant, který se má lépe držet a má mít lepší tlačítka. Fotky ukazují ovládání tempomatu na levé straně a podle tlačítek by měl být v nabídce adaptivní tempomat. Ovládání rádia ale zůstává na „placce” pod volantem.

Foto: Renault

Interiér bude možno různě personalizovat.

Z dalších tlačítek soudíme, že Clio dostane vyhřívání volantu, aktivního hlídače jízdy v pruzích, oproti dosavadní generaci rozšířenou možnost volby jízdních režimů a elektrickou parkovací brzdu s možností automatického zatahování, např. na semaforech.

Přední sedadla podle tiskové zprávy poskytují lepší oporu v bočním vedení i v prodlouženém sedáku. Jsou tenčí, aby ti vzadu měli víc místa na nohy, a jejich ovládací prvky mají být snáze dostupné.

Foto: Renault

Sedačky mají lépe držet tělo a mít i delší sedák. A soudě dle fotek bude víc verzí.

A konečně v nabídce má být řada paketů pro personalizaci včetně ambientního osvětlení, které může svítit osmi různými barvami. Jistě, tohle a spousta vyjmenovaných prvků nebude standardní výbavou – na ceník si ještě počkejme.

Clio se má odhalovat postupně v průběhu následujících týdnů, takže je možné, že ještě před začátkem ženevského autosalonu zkraje března budeme znát celé auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám