Hlavní obsah

Renault nemá zájem o Volvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo je na prodej. Kdo ví, jestli značka nebude prodána dříve než Land Rover či Jaguar. Ford zatím moc plánů s odprodejem svých částí nezveřejnil. Zato Renault reagoval na zprávy, které se šíří světem. Volvo ho prý nezajímá.

Článek

Volvo AG již z dvaceti procent vlastní francouzský Renault. Carlos Ghosn, hlava celého koncernu Renault-Nissan se však na tiskové konferenci u příležitosti uvedení do prodeje nového Renaultu Laguna vyjádřil, že není cílem Renaultu tento podíl zvyšovat.

"Renault potřebuje nové produkty a technologie. Nepotřebuje další segment trhu," řekl Ghosn.

Rozhodnutí Renaultu ještě podpořil větou, že "nevidí žádný zájem, který by mohl mít Renault zrovna u Volva." To jsou celkem silná slova na adresu značky, která spolupracuje s jeho koncernem už od roku 1990. Nyní je největší kooperace na poli nákladních automobilů.

Carlos Ghosn tak bude muset asi hodně přemlouvat koncern Ford, aby s ním šel do partnerství, když takhle rychle "odpálkoval" Volvo. A Renault chce a potřebuje partnera. Už nevyšly námluvy s GM, nyní je tedy na řadě Ford a prý i Chrysler.

Reklama

Související témata:

Související články

GM a Renault-Nissan spolupracovat nebudou

Během středeční noci se světem automobilismu rozběhla zpráva, že rozhovory mezi dvěma automobilovými mocnostmi GM a Renault-Nissan skončily. Obě strany nenašly...

Renault chce za partnera Ford nebo Chrysler

Na jedné straně to vypadá, že velké fúze mezi automobilkami jsou už minulostí, na druhé se však stále mluví o dalších partnerstvích. Například nejvyšší...

Výběr článků

Načítám