Hlavní obsah

Renault Kangoo Express: nový a užitkový

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkým překvapením pro nás bylo uvedení nového Renaultu Kangoo na frankfurtském autosalonu. Firma jej nijak extra neprezentovala a v záplavě novinek se automobil lehce schoval. Ovšem to byla osobní verze a nyní je na řadě verze užitková. O té už výrobce hovoří víc.

Článek

Renault nabízí nově hned dvě verze modelu Kangoo Express. Ta první vychází z klasické karoserie, která je použitá i u osobního vozu, tedy typická velká "krabice". Menší Express Compact je zkrácený a snížený vůz, který by měl být konkurentem třeba nového Citroënu Nemo nebo české Škody Praktik.

:. Renault Kangoo Express (vlevo) a Kangoo Express Compact vpravo. (Foto: Renault. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Větší vůz má rozměry karoserie 4,21 x 1,82 x 1,82 m na rozvoru 2,7 m. Do nákladového prostoru se vejde od 3 do 3,6 kubických metrů nákladu s tím, že mezi podběhy je nejmenší mezera 1,21 m a na podélně lze uložit předměty 1,73 m dlouhé. Pokud ale nejede spolucestující, lze převážet předměty dlouhé až 2,92 m. Užitečné zatížení vozu se pohybuje od 650 do 800 kg.

Menší Express Compact má při rozměrech 3,83 x 1,82 x 1,8 m objem nákladového prostoru mezi 2,3 a 2,9 kubickými metry. Průchozí šířka mezi podběhy je stejná, ale délka přepravovaných předmětů je maximálně 1,34 resp. 2,54 m.

Motorová paleta není u obou vozů shodná. Větší automobil má na výběr mnohem více variant než jeho menší sourozenec. Zákazníci tak mohou zvolit ze tří turbodieselů 1.5 dCi s výkony 50, 63 a 78 kW a dvou zážehových agregátů 1.6 16V 66 a 78 kW. Compact pak má dva slabší turbodiesely a slabší z benzíňáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Praktik: pomocník pro podnikatele

Automobilka Škoda si uvědomila, že hodně zákazníků se rekrutuje i z řad firem, které potřebují vyloženě užitkový vůz. Proto vytvořila model Škoda Praktik,...

FRANKFURT: Renault Kangoo

Mezi záplavou novinek u Renaultu se trochu schovala světová premiéra, která je neméně důležitá pro tohoto francouzského výrobce. renault Kangoo totiž dělí...

Výběr článků

Načítám