Hlavní obsah

FRANKFURT: Renault Kangoo

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Mezi záplavou novinek u Renaultu se trochu schovala světová premiéra, která je neméně důležitá pro tohoto francouzského výrobce. renault Kangoo totiž dělí v Evropě celkem slušné procento prodejů. Jeho generační obměna už byla nutná a přišla právě letos.

Článek

Na čtyřech kontinentech se vyrobilo přes 2,2 miliónu těchto automobilů. To není malé číslo, aby si mohla značka dovolit vůz ignorovat. Nová generace automobilu je mnohem robustnější, uhlazenější a vypadá více civilněji, než současný "pracant".

Vůz o délce 4213 mm a rozvoru 2697 mm poskytuje cestujícím neuvěřitelně hodně prostoru. V této kategorii všichni konkurenti jej nabízí dost, ale popravdě řečeno, Kangoo je všechny nyní trhne.

A není to jen o rozměrech, ale také o ergonomii. Automobil se najednou vyšvihl do kategorie komfortních osobních vozů a je zajímavé, jak implementace několika prvků z ostatních modelových řad dokáže vůz povznést. Stačí se podívat na přístrojovou desku a hned poznáme ovladače z Méganu, Laguny a Clia. Tady ve společnosti slušivých plastů působí hodně dobře a přitom nejsou násilně naroubovány.

:. Přístrojová deska nového Renaultu Kangoo.

Tato chvála na vůz vás už asi nebaví, ale nemůžeme za to. Automobil se nám zalíbil hned na první pohled a po usednutí za volant jsme se cítili o 100 % lépe než v současné generaci.

Zákazníci si vozu cení taky pro jeho ohromný zavazadlový prostor, který v novém Kango má objem 660 l, nebo po sklopení sedadel 2866 l. A v interiéru je podle výrobce několik přihrádek, které pojmou neuvěřitelných 77 l drobností.

Vůz bude pohánět tradiční "renaulťácký" 1.5 dCi, který však bude mít hned několik výkonových variant - 50 kW, 63 kW a 78 kW. Samozřejmě, že se počítá i se zážehovými motory 1.6 ve verzích s osmi (66 kW) a šestnácti ventily (78 kW).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám