Hlavní obsah

Renault bude usilovat o Volvo jen v případě odpovídající ceny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzská automobilka Renault začne uvažovat o převzetí švédského rivala Volvo jen v případě odpovídající ceny. Automobilovou divizi Volvo teď ovládá americká automobilka Ford, firmy ale o podmínkách prodeje zatím nejednaly, řekl šéf Renaultu Louis Schweitzer.

Foto: Petr Žabka

Vítěz František Mádl s oceněním Vinařství roku 2011

Článek

Ředitel Renaultu novinářům řekl, že podle něj Ford nemá zájem o prodej Volva, Schweitzer se ale netají tím, že Volvo by se k Renaultu stále hodilo. Renault měl totiž o Volvo zájem již před deseti lety. Úvahy o převzetí Volva v této době jsou proto pouze spekulací. "Pokud by byla cena odpovídající, tak ano," řekl Schweitzer na otázku, zda by Renault začal zvažovat nákup švédského rivala.

"Volvo je skvělá značka, a vždycky byla. Je to zisková společnost a vede si dobře," řekl. Ředitel divize Ford Premier Automotive Group Mark Fields však řekl, že Ford zatím o prodeji Volva neuvažuje. Součástí divize, kterou Fields řídí, je totiž nyní také automobilová divize Volvo, cituje ČTK agenturu Reuters.

Renault je čtvrtou největší automobilkou v Evropě a vyrábí až polovinu vozů na zakázku. Podle Schweitzera by ale firma chtěla v budoucnu tento podíl zvýšit až na dvě třetiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám