Hlavní obsah

Rekordní drift? Stanovit ho měl Rus na staré ladě po více než 17 hodinách ve smyku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červená Lada 2106 s barelem benzinu navíc k nádrži v rukou Jevgenije Novokšonova driftovala více než 17 hodin na zamrzlém jezeře v Rusku. Hovoří se o rekordu, jenže pilot vůz přehazoval ze strany na stranu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rekordy existují ve všech oblastech lidského konání a driftování – jízda řízeným smykem samozřejmě není výjimkou. Až dosud platilo, že rekord v nejdelším nepřetržitém driftu držel Johan Schwartz na BMW M5 s délkou driftu 374 km.

Nyní se však objevily zprávy o tom, že pilot jménem Jevgenij Novokšonov na ruském jezeře Kaldy – samozřejmě zamrzlém – driftoval 426 kilometrů v kuse a trvalo to 17 hodin a 34 minut. Zprávy přišly na kanále jménem Uralská liga driftu na YouTube, a to formou živého přenosu, z nějž je dnes dostupný záznam v plné délce.

Na první pohled to má jeden háček – Novokšonov nedriftuje tak úplně nepřetržitě, přehazuje auto z jedné strany na druhou. Za celou dobu nezastavil – aby měl dost paliva, k původní 40l nádrži své Lady 2106 nainstaloval dvousetlitrový sud –, ale zadní náprava nebyla ve smyku nepřetržitě, technicky vzato.

Cedule u parkoviště v Jeseníkách chtěla řidičům zakázat něco, co zákon nezná

AutoMoto

Zmíněná M5 driftovala skutečně nepřetržitě, pořád jedním směrem. Je tedy otázkou, jestli tento rekord lze uznat; od Guinnessovy knihy rekordů zatím potvrzení neexistuje.

Anketa

Berete drift s přehazováním auta ze strany na stranu jako nepřetržitý?
Ano
25 %
Ne
67,3 %
Nedokážu posoudit
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2322 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám