Hlavní obsah

Ford Mustang dovedený do extrému. Dark Horse R už na silnice nesmí

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silniční vrchol mustangu v podobě verze Dark Horse Ford dále posouvá okruhovou variantou Dark Horse R. Je navržena podle specifických pravidel pro závodní sérii mustangů.

Ford Mustang Dark Horse RVideo: Ford

 
Článek

Dark Horse R je relativně cenově dostupný závodní vůz na klíč, který začíná na 145 000 dolarech, v přepočtu 3,4 milionu korun. Může soutěžit v nové americké sérii Mustang Challenge, o které se podrobnosti stále dokončují, ale seriál bude schválen Mezinárodní asociací motoristických sportů (IMSA) a bude mít asi tucet akcí na zhruba šesti různých tratích.

Jde o model zaměřený na trať a vycházející ze standardního Dark Horse. Mezi klíčové úpravy patří závodní výfuk Borla a 19palcová kola obalená speciálně vyvinutými závodními slickovými pneumatikami Michelin.

Interiér byl vykuchán. V rámci přestavby byla kabina vybavena odnímatelným volantem, ochrannou klecí a závodními sedadly Recaro.

Vzhledem k tomu, že již Dark Horse je divoké zvíře, zvýšení výkonu není tak rozsáhlé, jak byste si mysleli. Zejména je tu známý šestistupňový manuál a dále upravený pětilitrový osmiválec Coyote, který nyní produkuje více než 500 koňských sil.

Jsou zde vylepšené chladiče oleje a převodovky a také odpružení zaměřené na trať, které obsahuje tlumiče Multimatic DSSV, nastavitelné stabilizátory a nastavitelnou geometrii. Kromě toho nechybí bezpečnostní úpravy včetně protipožárního systému.

Hennessey upravilo Ford Mustang, má výkon 850 koní

Tuning

Test Fordu Mustang GT California Special: S větrem ve vlasech

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám