Hlavní obsah

První SUV od Ferrari jde na dračku, zákazníci čekají roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari, překvapené ohromným zájmem, loni pozastavilo objednávky na SUV Purosangue. Nyní se připravuje na jejich znovuotevření, ale zájemci se musí připravit na tříleté čekací doby.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Článek

Automobilka Ferrari představila model Purosangue, své první SUV, v září loňského roku a už dva měsíce poté musela pozastavit příjem objednávek, neboť zájem zákazníků byl ohromný. Nyní je připravena možnost objednat purosangue znovu otevřít.

„Velmi nás silný zájem překvapil,“ nechal se slyšet Benedetto Vigna, generální ředitel automobilky, při konferenčním hovoru s investory a analytiky na téma tržeb koncem minulého týdne.

Kdokoliv si vůz nově objedná, bude podle něj muset na doručení čekat nejméně do roku 2026, tedy zhruba tři roky. K důvodům patří zejména závazek automobilky, že purosangue nebude nikdy tvořit více než 20 % roční produkce automobilky, aby byla zachována exkluzivita. Kvůli ní také Vigna opět potvrdil, že se automobilka nechystá prodloužit životní cyklus modelu, navzdory poptávce.

Velký zájem je také o další auta značky. Před několika týdny automobilka oznámila, že auta objednaná v této době budou doručena „hluboko v roce 2024“. Automobilka v prvním čtvrtletí letoška doručila 3567 aut, o téměř desetinu více než ve stejném období loňského roku.

Prodej sportovních a luxusních aut v ČR letos vzrostl o 37 procent

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám