Hlavní obsah

První majitel otevřeného Lexusu LC k autu dostane zážitkový balíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K oslavám představení novinky Lexus LC500 Convertible se automobilka chystá vydražit první exemplář tohoto automobilu. Výtěžek poputuje na charitu. Lexus svůj nejnovější kabriolet představil už v minulém roce na autosalonu v Los Angeles. Ještě ho sice nezačal prodávat, ale ti, kteří se ho už nemohou dočkat, mají jedinečnou šanci.

Foto: Lexus

Lexus LC500 Convertible v limitované edici jednoho kusu

Článek

Vůz s názvem „LC Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1“ půjde do aukce už v pátek 17. ledna na akci Barrett Jackson Gala ve městě Scottsdale v Arizoně. Zisk z prodeje jedinečného kusu auta půjde na Boys & Girls Clubs of America a do Nadace Boba Woodruffa.

Koncept měl úspěch, Lexus představuje LC v otevřené variantě

AutoMoto

Co se samotného auta týče, jedná se o první vyrobený Lexus LC500 Convertible s jedinečným VIN kódem 100001. Vůz je vyvedený v barvě Structural Blue a má všechno, co známe z nynějších modelů od Lexusu, tedy velmi výraznou masku a ostře tvarovaná světla. Automobilu dodávají sportovní vzhled i jedenadvacetipalcová kola. Jenže speciální je už jen v konfiguraci.

Na vnitřním prahu najdete nápis s názvem auta, který odkazuje na jeho jedinečnost a nachází se na nástupních prazích. Uvnitř je ale také karbonové obložení, interiér potažený semi-anilinovou kůží či speciální sada zavazadel od Zero Halliburton. Pro milovníky dalších detailů patří k vozu ještě sada fotografií z výrobní linky.

Pod kapotou kabrioletu se nachází stejný motor, jako má jeho kupé verze, tedy osmiválcový agregát V8 o zdvihovém objemu pět litrů, který produkuje mocných 351 kilowattů a točivý moment 539 Nm.

Hybridy už nestačí, Lexus má první elektromobil

AutoMoto

Automobil by se měl dražit v pátek okolo půl páté odpoledne arizonského času. Jeho kupec se bude mimo jiné moci těšit na to, že dostane kurz řízení přímo od ambasadora Lexusu Scotta Pruetta, závodníka série Nascar. Ba co víc, Lexus k autu slibuje i tři noci v hotelovém resortu na slavném golfovém hřišti Pebble Beach v Kalifornii. Pobyt pak mimo jiného zahrnuje i samotnou možnost zahrát si golf na tamní, téměř posvátné půdě.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Lexusu LS 500: Síla správné konfigurace

Lexus je od svých počátků stavěn na limuzíně LS. Nejnovější generace se poprvé odpoutala od konzervativního stylu a konkurentům v oblecích šitých na míru...

Výběr článků

Načítám