Hlavní obsah

První fotografie nové Kii Magentis

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Kia zveřejnila první fotografie sedanu Magentis ve své třetí generaci. Nový vůz spadá do střední třídy a mezi jeho konkurenty tak bude patřit třeba Ford Mondeo nebo Škoda Superb. V Evropě se začne prodávat až na jaře příštího roku.

Článek

V USA a na trzích mimo Evropu se začne nový Magentis prodávat na podzim tohoto roku. Do evropských prodejen se dostane až na jaře 2011.

Kia Magentis se vyrábí v Koreji v montážním závodu Hwasung. Ceny současné generace, jež v minulém roce prodělala facelift, začínají na částce 499 980 korun (vznětový dvoulitr), turbodiesel přijde nejméně na 539 980 a cena za benzínový šestiválec začíná na částce 659 980 korun.

„Jedná se o vůz, který byste od značky Kia nečekali – a to je přesně to, o co nám šlo,” řekl Peter Schreyer, šéfdesigner Kia Motors. A skutečně, především přední část s mohutným otvorem vypadá hodně odvážně až agresivně a vzdaluje se původním verzím s nepříliš zajímavým vzhledem.

Kia zatím k novému modelu Magentis nesdělila žádné technické údaje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám