Hlavní obsah

První elektrická Toyota Land Cruiser je na světě, zatím jako koncept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První Toyota Land Cruiser s elektrickým pohonem dostala označení Se a je to zatím koncept. Zdá se, že má jezdit hlavně po asfaltu.

Foto: Toyota

Toyota Land Cruiser Se

Článek

Ikonická Toyota Land Cruiser dosud spoléhá na naftu a benzín jako prostředky pohonu, ovšem s největší pravděpodobností i ji čeká přechod na elektrický pohon, přinejmenším pro Evropu.

Jak by to mohlo vypadat, naznačuje koncept Land Cruiser Se, který automobilka plánuje odhalit na japonském Salonu mobility.

Je to vůbec první vůz, který kombinuje elektrický pohon a jméno „Land Cruiser“, ovšem zatím vypadá jako koncept. Automobilka o něm říká, že má tři řady sedadel a elektrický pohon s vysokým točivým momentem.

Také uvádí, že má být v interiéru velmi tichý ve městě a na silnici. To spolu s pneumatikami s nízkým profilem ukazuje na fakt, že by produkční verze tohoto konceptu měla jezdit primárně po silnicích. Zároveň ale i v náročnějším terénu - ovšem patrně nikoliv v extrémním, protože základem je samonosná karoserie.

Vůz to navíc není malý - má třímetrový rozvor, délku 515 cm, šířku 199 cm a výšku 170,5 cm. To ukazuje na to, že byl vyvíjen s ohledem na velkou prostornost v kabině spíš než na schopnosti v terénu. Jak a jestli přijde do výroby, je samozřejmě v tuto chvíli ve hvězdách.

Toyota odhalila novou generaci luxusního modelu Century. Poprvé je to SUV

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám