Hlavní obsah

Prototypy smart V6 biturbo v kopcích u Stutgartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Osm vozů smart roadster-coupé se o víkendu 25. až 27. července zúčastní oslav stého výročí legendárního měmeckého závodu Solitude. Tyto prototypy budou vybaveny motorovou novinkou šestiválcem do V o obsahu 1,4 litru.

Foto: Jana Bečková

Zeleň v parcích

Článek

Vývojáři u smartu dali dohromady dva standartní tříválce a vytvořili tak šestiválcový motor do V, který se pyšní výkonem 125 kW (170 koní) a maximálním točivým momentem 220 Nm. Na závodní trať v kopcích u Stutgartu, která vede k zámku Solitude, dokáží smarty vyrazit maximální rychlostí 220 km/hod. Z nuly na stovku akceleruje za méně než 6 vteřin.

:. PLAKÁT - stáhněte si plakát 800x400

První závod v okolí Solitude se jel před sto lety v roce 1903. Od té doby si tento závod do vrchu získal obdiv závodníků i diváků a až do druhé světové války prohluboval svůj věhlas. Po skončení válečného běsnění se zde jezdily závody mistrovství světa i Evropy. Tradice byla přerušena 18. července 1965, kdy poslední závod sledovalo na 200 tisíc návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám