Hlavní obsah

Prototyp příštího BMW řady 2 kupé zachycen v provozu, zadní pohon zůstává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle řady zdrojů už prototypy BMW řady 2 kupé jezdí v maskování. Hotové auto si má zachovat pohon zadních kol navzdory přechodu „jedničky” na přední pohon. A má mít i menší, nikoliv přerostlé ledvinky na přídi.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW (Ilustrační foto)

Článek

BMW řady 1 přešlo na platformu UKL2 s předním pohonem, ovšem řada 2 kupé to neudělá, zůstane zadokolkou. O tom se mluvilo už dlouho, ovšem až nyní se můžeme podívat na celé auto. Tedy můžeme-li věřit řadě internetových zdrojů, které maskovaný vůz na špionážních fotografiích označují za prototyp nové řady 2 kupé.

Fotky, pořízené údajně v Mexiku, ukazují silně maskované auto, na němž jsou jednoznačně vidět proporce vozu s motorem vpředu podélně a pohonem zadních kol. Linie střechy navíc vypadá, že nebude příliš vzdálena současné řadě 2 kupé.

Hektický roadtrip: Jedenáct alpských průsmyků za čtyři dny

AutoMoto

Pokud se podíváte na fotky obzvlášť pečlivě, všimnete si, že i přes maskování je jakž takž vidět tvar předních světlometů. A že víc než připomíná světla na údajném úniku hotového auta bez maskování, který obletěl svět před několika týdny.

Otvor ve středu maskování předního nárazníku naznačuje, že nová „dvojka” nebude mít bobří zuby jako řada 4, nýbrž ledvinky zhruba normální velikosti. Vše se dozvíme při oficiálním odhalení, které ale podle různých spekulací můžeme čekat až v roce 2021.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW řady 2 ve verzi 230i cabriolet

Reklama

Související články

BMW M5 má přejít na elektrický pohon

Příští generace BMW M5 má podle britského magazínu Car existovat buď jako plug-in hybrid s benzínovým osmiválcem, anebo jako ryze elektrický vůz. V obou...

Výběr článků

Načítám