Hlavní obsah

Prodejci aut se chystají v pondělí otevřít, když nebude nouzový stav

Prodejci nových a ojetých aut se chystají v pondělí 15. února otevřít své provozovny, pokud vláda do té doby opět nevyhlásí nouzový stav, nebo nezavede jiná omezení. Budou dodržovat hygienická opatření zahrnující dezinfekci, rozestupy a zakrytí nosu a úst.

Foto: Škoda Auto

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí Kia Motors Kateřiny Vaňkové Jouglíčkové automobilka nyní jedná se svými obchodními partnery, kteří jsou v případě, že vláda do neděle znovu nevyhlásí nouzový stav, připraveni v pondělí ráno otevřít showroomy pro veřejnost.

„Pro autorizované dealery a jejich prodejce, kteří po celou dobu nouzového stavu docházeli a dochází do zaměstnání a jsou v kontaktu se zákazníky on-line, se jejich pracovní činnost nikterak nezmění. V případě fyzického setkání se zákazníkem v showroomu budou ze strany každého obchodníka dodržována veškerá distanční a hygienická opatření, a to samé bude vyžadováno ze strany zákazníků,” řekla.

Prodej aut v Česku v lednu klesl o 23 procent

Ekonomika

„Tak jako dosud se budeme v souvislosti s pandemií nemoci covid-19 řídit všemi platnými nařízeními. V tuto chvíli je situace nejasná, takže čekáme na další informace z vlády, abychom mohli informovat síť našich autorizovaných prodejců. Servisy nadále fungují bez omezení,” uvedl generální ředitel Porsche ČR Jan Hurt.

Provozovatel autobazarů AAA Auto čeká na páteční výsledek jednání vlády a jednání s hejtmany večer. „Budeme se řídit legislativou a nařízeními platnými v danou chvíli,” podotkla Karolína Topolová, generální ředitelka Aures Holdings, která AAA provozuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám